Červenec 2008

Utorok 29.7.08

29. července 2008 v 22:01 | Annie |  *Môj jedálniček*
Raňajky: 1 krajec vianočky s maslom a medom
Desiata: káva
Obed: cestoviny s trochou praženice
Olovrant: slivka
Večera: žltý melón

Som domaaaaaaaa!!:))

29. července 2008 v 21:55 | Annie |  *Len ja a Ana...*
Uf...zdrawim holky:) Tak už som doma z dovolenky. No ako ste sa mali keď som tu nebola? No....u mňa to šlo celkom v pohode, som čakala nejakú pohromu, ale dalo sa to. Prežila som!:) Ešteže môj brat toho toľko zje...on totiž potajomky jedol aj za mňa...takže nebol problém. Akurát som si nemohla odpudtiť tú úžasnú chorvátsku zmrzlinu!! Ale to mi vôbec nevadilo...dokonca som zistila, že som nejaké to kilo aj schudla jeej:) Tak zatim....
Ešte jedna fotečka z dovolenky:)

Och bože!....Dovolenka.....

16. července 2008 v 20:11 | Annie |  *Len ja a Ana...*
No takže....ma drbne! V piatok odchádzame na dovolenku do Chorvátska, tak mi držte babky palce jo? Nech to tam zvládnem s tým posratým jedlomNebudem tu asi takých 8 dní. No ja len tak zatiaľ pre informáciu, že pohroma možno príde!! Ako ja sa teším, ale s jedlom ma to trošku desí.

Streda 16.7.08

16. července 2008 v 20:07 | Annie |  *Môj jedálniček*
Raňajky: jogurt (1,5 g tuku) + 2 pukancové chlebíky, káva
Desiata: nič
Obed: tanier hubovej polievky, 3 malé kúsky koláča
Olovrant: káva, trochu kapusty
Večera: žemla s maslom, jablko
Cvičenie: posilovanie + trochu tanca
- A jedla som dnes aj nejaké sladkosti, ale vyvracala som ich.....Chápete? Ja! Sama od seba ani neviem akým zázrakom....Prišlo mi samej zo seba jednoducho zle!

Utorok 15.7.08

15. července 2008 v 19:07 | Annie |  *Môj jedálniček*
Raňajky: káva + krajec chleba s maslom
Desiata: nič
Obed: nič
Olovrant: nič
Večera: tanier cestovín s trochou omáčky a 1 mäsovou guľkou
-Jeej, tak takto sa to už dá Dnes bola totiž brigáda takže som skoro celý deň nebola našim na očiach....až na tú večeru, čo vidno....

Pondelok 14.7.08

15. července 2008 v 19:02 | Annie |  *Môj jedálniček*
Raňajky: káva + pukancové chlebíky
Desiata: nič
Obed: miska čistých cestovín + suchý krajec chleba
Olovrant: 3 cherry paradajky, káva, miska polievkového vývaru
Večera: grep
Cvičenie: posilovanie + tanec

Ako chudnú celebrity: Zn. zaručené!

14. července 2008 v 12:14 | Annie |  *Zdravie a krása*
Aj hviezdy jedia a potia sa
Ak na tomto mieste čakáte nudný jedálny lístok pozostávajúci zo surovej mrkvy a zelerových tyčiniek, máme pre vás "novinku" - dokonca aj celebrity sa potrebujú najesť. A akokoľvek pohodlné je zaplatiť si za odsatie tuku, zdá sa, že aj herečky, ktoré zarábajú milióny za film, sa ešte stále potia v posilňovni. Základné pravidlá životosprávy totiž ani peniaze neoklamú.

Eva Longoria Parker
Eva Longoria Parker je jednou zo Zúfalých manželiek, ktoré sú na verejnosti zhodne známe zúfalo mušou váhou. Prezrádza, že jej motiváciou je vždy tvrdý prístup trénera. Kým jej pochlebovači tvrdia, že vyzerá úžasne, nemá najmenšiu chuť pohnúť pre svoj vzhľad čo i len prstom. Práve preto si vybrala na cvičenie profesionála, ktorý si nekladie servítku pred ústa a to ju vždy nabudí k poctivému cvičeniu.

Scarlett Johansson
Scarlett Johansson má figúru, ktorú muži milujú a ženy závidia. Jej tajomstvo? Nevynecháva sladkosti! Robí tak cielene, aby sa vyhla vlčiemu hladu a neurobila zo sladkého "zakázané ovocie". Občasný dezert potom vybehá na bežiacom páse. Nie je to pre ňu žiadne nutné zlo, ako skôr skvelé odbúranie stresu pri obľúbenej hudbe.

Jessica Simpson
Jessica Simpson prešla obdobím tvrdých diét, ale obmedzenia postupne zoškrtala a ostala pri jedinom, "light" verziách. Keď môže, hľadá v jedle chuťovo podobné, ale ľahšie alternatívy. Keď má chuť na čokoládu, namiesto smotanovej zmrzliny zje proteínovú tyčinku s príchuťou čokolády. Aj táto herečka vie, že "light" samo o sebe nie je žiadna spása, preto podporuje stravovací režim tréningovým plánom.

Christina Aguilera
Časy, kedy speváčka budila pozornosť vytŕčajúcimi kosťami, sú dávno preč. Ako si dnes udržuje mladá mamička zdravú postavu? Tvrdí, že hoci sa cez týždeň stravuje rozumne, cez víkendy si dopraje čínsky fast food, aby to s tou askézou neprehnala. Čoho sa však nedotkne, sú smotanové omáčky. A pivo. Namiesto chmeľového moku si pripíja pohárom červeného vína.

Nedeľa 13.7.08

13. července 2008 v 18:52 | Annie |  *Môj jedálniček*
Raňajky: káva + 1 krajec chleba s trochou kečupu
Desiata: nič
Obed: 1 tanier zeleninovej polievky + 2 mäsové guľky s omáčkou a knedľou!
Olovrant: nič
Večera: jablko, miska mlieka s trochou kukuričných lupienkov a 4 pukancové chlebíky
Cvičenie: posilovanie
- Bože baby!! Ja nechcem večerať! Čo mám robiť? Poraďte.......

Naj zoštíhľujúce účesy!

12. července 2008 v 20:30 | Annie |  *Zdravie a krása*
Nájsť účes, ktorý vás zoštíhli, je hračka. Na výber sa ponúka široká variabilita strihov aj dĺžok. Stačí sa vyvarovať niekoľkých základných chýb a aj vaša tvár sa môže tvarom priblížiť k dokonalému oválu.

Dlhé alebo krátke?

Kaderníci sa zhodujú, že pri zoštíhľovaní tváre účesom hrá kľúčovú rolu optimálna dĺžka vlasov. Pridlhé a voľne rozpustené kadere zbytočne upozornia na kypré krivky a to isté platí aj o prikrátkych účesoch. Pokiaľ nemáte dlhý, štíhly krk, vyvarujte sa ich. Ideálna je stredná dĺžka, vrstvenie a asymetria.

Melír a nožničky
Prestrihané vlasy pôsobia vzdušnejším dojmom a odľahčia masívne črty tváre. Ešte lepší zoštíhľujúci efekt sa vám podarí docieliť niekoľkými tenkými pramienkami svetlého melíru v tmavých vlasoch. Kontrast farebných tónov opticky vytvára tieňovanie a tieňovanie zoštíhľuje.

S ofinou či bez?
Pri robustnejšej tvári býva ofina vždy rizikom. Netreba však zabúdať, že nie je ofina ako ofina. Najväčšiu škodu napácha tá "podľa pravítka", zošmyknutá v polovici čela. Môžete sa spoľahnúť, že pri takomto strihu sa stratia čo i len náznaky vystupujúcich lícnych kostí, tvár sa zmenší a nelichotivo rozšíri.

Ofiny sa ale preto nemusíte vzdávať úplne. Perfektnou voľbou je dlhšia štica sčesaná nabok. Akákoľvek asymetria odvráti pozornosť od okrúhlych tvárových kontúr. Aj keď ofinku práve nemáte, vytvorte si hrotom hrebeňa cestičku na boku, čím vykúzlite podobný efekt.

Ukážte sa!

Popri trikoch ako vlasmi zakryť kilečká vám pri "odľahčovaní" tváre paradoxne pomôže aj pravý opak. Ukážte svoju tvár v celej jej kráse! Vlasy vyčesané dozadu dodajú čelu výšku, čím sa aj tvár mierne predĺži.

Pri formovaní takéhoto účesu je ideálne, ak vlasy spevníte iba ležérne. Nechajte hoci aj pár pramienkov povievať okolo očí. Účes tak bude pôsobiť sviežo a uvoľnene. Určite krajšie, ako keby boli vlasy neprirodzene ulízané.

Na čo (ne) zabudnúť

Lákajú vás kučierky? Zvažujete trvalú? Pri plnšej tváre to nie je ten najlepší nápad. To isté platí aj o polodlhých vlasoch strihaných smerom do vonku. Hlave keď je takýto strih v jednej línii s lícami či bradou, pridá vám to pekných pár kíl navyše. Ak hľadáte podobné alternatívy, ostaňte pri jemných vlnkách a dovnútra smerujúcich pramienkoch.

Fotka 12.7.08

12. července 2008 v 20:26 | Annie |  *Len ja a Ana...*
Ja viem, kvalita na hovno..., ale aspoň niečo

Thinspo*8

12. července 2008 v 18:51 | Annie |  *Thinspiration*

Thinspo*7

12. července 2008 v 18:47 | Annie |  *Thinspiration*

Sobota 12.7.08

12. července 2008 v 17:46 | Annie |  *Môj jedálniček*
Raňajky: 2 jablká
Desiata: šálka kapučína
Obed: 1 porcia halušiek s kapustou
Olovrant: káva, hruška
Večera: jogurt s trochou Cornflakes + 3 pukancové chlebíky
Cvičenie: posilovanie, tanec

Piatok 11.7.08

11. července 2008 v 19:09 | Annie |  *Môj jedálniček*
Raňajky: miska Cornflakes s mliekom
Desiata: nič
Obed: miska rezancovej polievky + špagety so syrovou omáčkou
Olovrant: káva, hruška, jablko, kúsok melóna, pár bobuliek hrozna
Večera: miska samotných špagiet + káva
Cvičenie: posilovanie
-Ty kks!!Ja sa normálne bojím, že priberiem zo suchých špagiet čo som mala na večeru!Je to možné??Ja sa odstrelím......

Štvrtok 10.7.08

10. července 2008 v 17:59 | Annie |  *Môj jedálniček*
Raňajky: malá miska Cornflakes s mliekom + sušené hrozienka + káva
Desiata: nič
Obed: 2 suché krajce chleba + trochu Cornflakes + hrsť hrozienok
Olovrant: asi 5 cherry paradajok a 3 mrkvičky, káva
Večera: miska Cornflakes s čajom
Cvičenie: tanec + posilovanie

Ryby na taniery: pre zdravie aj pre líniu

9. července 2008 v 21:29 | Annie |  *Zdravie a krása*
Výnimočný stret vzácnych látok
Z hľadiska zdravia je u rýb prioritou číslo jedna ich obsahová stránka. Vďaka vysokému zastúpeniu kvalitných výživových látok by preto na tanieri každého z nás rozhodne nemali chýbať a to minimálne dva krát v týždni.

Ich častou konzumáciou dodáte telu nielen potrebné bielkoviny, ale taktiež viaceré druhy vitamínov ako A, D a B. Nesmieme zabudnúť ani na najvýznamnejšie spomedzi obsiahnutých minerálnych látok, jód, zinok a v neposlednom rade aj omega-3 nenasýtené mastné kyseliny.

Najvýznamnejší benefit
Práve pre vysoký obsah spomenutých mastných kyselín je potreba príjmu rybieho mäsa tak veľmi zdôrazňovaná. Ich obsahový podiel, predovšetkým v morských olejnatých rybách, totiž žiadne bežné potraviny nie sú schopné v identickom množstve nahradiť.

Pre zdravé fungovanie ľudského organizmu sú pritom omega-3 nenasýtené mastné kyseliny nenahraditeľným pomocníkom pri správnej činnosti srdca i tepien, majú tiež protizápalové účinky a posilňujú vývoj i prácu mozgu, čo je dôležité najmä pri vývine detí.

Správny výber
Z hľadiska obsahového i diétneho zloženia odborníci odporúčajú do jedálnička zaradiť skôr morské rybie mäso ako niektoré sladkovodné druhy. Vynikajúcimi zdrojmi vzácnych kyselín sú najmä losos, makrela, sardinky, slede, halibuty a tuniak.

Na pozore sa však treba mať pred nadmernou konzumáciou ortuti obsiahnutej najmä v žraločom mäse, tuniakovi a tiež v mečúňovi. Preto aj tu je na mieste istá striedmosť v množstve.

Sú ryby diétne?

Konzumácia morských, ako i sladkovodných rýb patrí k diétnemu spôsobu stravovania, podmienené je to však viacerými faktormi. Veľké ALE predstavuje najmä množstvo a druh prijímaného rybieho mäsa. Predovšetkým však dôkladne zvážte spôsob úpravy rybích pokrmov.

Ťažko môžete očakávať rapídne chudnúce účinky, ak vaša diéta bude zostavená z tých najtučnejších druhov rýb. Ryba na kyslo z neďalekých lahôdok či treska zo supermarketu teda tým najsprávnejším riešením rozhodne nebude.

Na mieste je tiež zvážiť, akým spôsobom rybu pripravíte a s čím ju budete jesť. Vyhnite sa príprave pomocou živočíšnych tukov a vynechajte rôzne majonézové zálievky. Ryby pripravujte na vode, prípadne rastlinných olejoch a pri kombinácii so zeleninovým šalátom dochucujte výlučne olivovým či slnečnicovým olejom, prípadne vínnym octom. Iba tak môže byť vaša rybia diéta skutočne účinná.

Top polohy zozadu: rozpália vás!

9. července 2008 v 21:25 | Annie |  *Sex a vzťahy*
Polohy zozadu nepovažujú mnohí za príliš intímne, keďže s partnerom strácate očný kontakt. Túto zdanlivú nevýhodu vám však vynahradia iné prednosti tohto milovania. Za veľké plusy možno počítať jeho vášnivosť, živočíšnosť a bezprostrednosť.

Keďže stojíte či kľačíte k partnerovi chrbtom, nemôžete ho sledovať a tak je milovanie omnoho prekvapujúcejšie a bezprostrednejšie. Navyše vám práve tieto polohy umožňujú plne sa sústrediť na to, čo prežívate, či dokonca môžete popustiť fantáziu a pokojne si predstavovať vášnivú chvíľku s neznámym milencom!

Mnohé polohy zozadu patria doslova ku klasike. Iste ste už aspoň raz odskúšali milovanie "na psíčka" - žena kľačí, a muž ju penetruje odzadu. Ak ste zaujali práve túto milostnú variáciu, poriadne na partnera poriadne vystrčte zadok, aby vám jeho pohyby zároveň dráždili klitoris. Dopomôcť k orgazmu pri polohách odzadu vám môže aj dráždením rukou.

Ďalšími fungujúcimi variantmi polohy odzadu sú "lyžičky", pri ktorej ležia obaja partneri naboku, alebo poležiačky, pri ktorej žena leží na bruchu a muž na nej. Ak patríte k spontánnym dvojiciam, možno vás už partner "prekvapil" a pomiloval pri dreze, v kúpelni pred zrkadlom či v iných situáciách, keď nevedel náhle odolať vašim zvodom.

Aj keď možno nepatria polohy zozadu pre vás k tým najobľúbenejším, je vždy vynikajúce mať v zásobe zopár menej obvyklých polôh, pri ktorých obaja nájdete zaručené potešenie. Veď práve pestrosť, bezprostrednosť a aj istá dávka odvahy robia náš sexuálny život kvalitnejším!

Náš milostný tip:
Táto poloha sa hodí, ak ste obaja už unavení, alebo máte za sebou jedno (či viac) poriadne horúcich čísel. V spoločnom spojení môžete takto pokojne aj zaspávať alebo sa ráno zamilovane prebúdzať.

Obaja si ľahnite na bok, tak aby partner bol vzadu. Zatiaľ čo on vás objíma rukami, vy sa môžete zapierať jednou nohou o jeho stehná, alebo chrbát.

Dilema na taniery: maslo či margarín?

9. července 2008 v 21:20 | Annie |  *Rady, tipy, triky*
Maslo masielko
Fanúšikovia klasiky si zväčša na masle najviac cenia jeho chuť, ktorá sa napriek snahe výrobcov margarínu perfektne napodobniť nedá. Jeho nevýhodou je, že sa nedá hneď po vytiahnutí z chladničky natierať. Niektorí ľudia, ktorým sa nechce čakať majú potom tendenciu odrezávať si hrubšie plátky a tak ho skonzumujú podstatne viac.

Margarín
Dnešný margarín, musí oproti minulosti spĺňať oveľa náročnejšie zdravotné kritériá. Výrobcovia zároveň sami bojujú o svojich zákazníkov a pridávajú do neho rôzne vitamíny. Jeho najväčšou výhodou čo sa týka praktickosti je ľahká roztierateľnosť aj hneď po vybraní z chladničky.

Nižší obsah tuku
Chcete trochu schudnúť? Potom by ste mali bežný margarín alebo maslo vymeniť za fit variant, ktorý má podstatne nižší obsah tukov a teda aj energie. Pri natieraní chleba si však strážte ruku. Je totiž aj chuťovo menej hutný, a preto môžete mať tendenciu natierať si ho o niečo viac ako pri používaní neodtučnených výrobkov.

Vysoký cholesterol?
Výrobcovia mysleli aj na ľudí, ktorý potrebujú znížiť cholesterol a práve im je určený margarín s obsahom fytosterolov. Ak však zároveň užívate lieky na zníženie cholesterolu, alebo kojíte, mali by ste sa poradiť o konzumácii tohto druhu margarínu s vašim lekárom.

Kombinujte

Vedci stále prichádzajú na nejaké pre a proti tak pri masle, ako aj pri margarínoch. Zatiaľ sa zdá, že najlepšia možnosť je obe tieto pochúťky kombinovať a neupínať sa výlučne na jednu z nich. Pre tie z nás, ktorým na zdravej výžive naozaj záleží je tu ešte jedna možnosť - olivový olej.

Olivový olej? Najlepšia voľba
Už aj v niektorých reštauráciách, v ktorých pred jedlom servírujú chlieb vám ponúknu okrem masla tento zdravší variant. Hoci je to pre našinca trošku nezvyk, za vyskúšanie nič nedáte - jednoducho si ulamujte kúsky pečiva a jemne ich namáčajte do olivového oleja. Vyberte si taký druh chleba alebo pečiva, ktorý máte naozaj rada a uvidíte že si na tejto kombinácii pochutnáte.

A čo vy?
Dáte si na chlebík radšej maslo alebo margarín? Je na prvom mieste chuť, zdravie alebo oboje?

Dvojdňová očista: Dobite baterky!

7. července 2008 v 21:52 | Annie |  *Rady, tipy, triky*
Starý dobrý liek
Detoxikačné kúry sú po celé tisícročia overeným liekom na vzpruhu duše i tela. Možno ste už niektorú z nich vyskúšali aj vy. Niektoré trvajú deň, iné aj týždeň a vytrvať do konca chce veru poriadnu guráž. Dva dni to však určite vydržíte. Budete ťažiť už len z faktu, že v lete chutí menej, takže myšlienky vám nebudú každú chvíľu odbiehať k mastnej slaninke a smotanovému koláčiku.

Odľahčite trávenie
Ako začať? Nákupom v potravinách a tí šťastnejší zberom vo vlastnej záhradke. Počas dvoch dní konzumujete zásadne čerstvú zeleninu a ovocie (najlepšie tunajšie druhy, vynechajte banány). Nakúpte ich na kilá, čím rozmanitejšie, tým lepšie.

Pravdaže, ideálne je, ak sa vám podarí dopestovať si pár druhov sama alebo staviť na organické odrody, kde máte istotu o ich kvalitnom pôvode. Nie každý však má takúto možnosť, preto nakúpenú zeleninu aj ovocie nezabudnite pred použitím dôkladne vyumývať.

Denný režim
Každé ráno očistnej kúry začína rovnako - vypitým pohárom neperlivej minerálky. Na raňajky si doprajte postrúhané čerstvého ovocia. Ak vám chýba sladké, môžete si pripraviť chutný raňajkový dezert. Jablko zbavíte jadrovníka a nadrobno nakrájate, pridáte mesiačiky pomaranča, posypete strúhaným kokosom a zalejete lyžičkou medu.

Na obed si môžete pripraviť miešaný zeleninový šalát ochutený citrónovou šťavou, olivovým olejom a sušenými bylinkami. Popri čerstvom ovocí a zeleniny odporúčajú aj vytlačené šťavy. Vychladené s pár kockami ľadu vás v júlovom sparne krásne osviežia.

Pozor však na ovocné šťavy, spôsobujú výkyvy glukózy v krvi, pri tomto pláni na ne radšej zabudnite a nahraďte ich zeleninovými. Pokiaľ je ich chuť príliš výrazná, zrieďte ich v rovnovážnom pomere s vodou. V lete potrebu pitného režimu azda ani netreba pripomínať, telo si svoje vyžiada samo.

Hýčkajte pleť
Pri očiste nezabudnite ani na rozmaznávanie pokožky. Aj prostredníctvom tohto orgánu sa telo zbavuje jedovatých látok a vy môžete ich odplavovaniu dopomôcť. Doprajte si píling s masážnou rukavicou alebo blahodarnú olivovú masáž s jemne zahriatym panenským olivovým olejom. Rozprúdite lymfatický tok a posilníte tak očistný účinok celej kúry.

Pondelok 7.7.08

7. července 2008 v 21:42 | Annie |  *Môj jedálniček*
Raňajky: káva + 1 krajec chleba s maslom a syrom
Desiata: nič
Obed: rezancova polievka + zemiaky s omáčkou (myslím, že bola kelová)
Olovrant: káva
Večera: pomarančový džús
Cvičenie: 100 brušákov